Life Coaching bij HWorkx

Tegenwoordig heeft iedereen het druk. En in de hectiek van alledag kun je jezelf vergeten of zelfs verliezen. Je kunt steeds vaker het gevoel krijgen dat jouw leven bepaald wordt door anderen en dat je zelf de regie kwijt bent. Ben je nog wel gelukkig?

Om je écht gelukkig te voelen, heb je een goede balans nodig. Een goede balans in je leven en passend bij jouw persoonlijkheid. Hoe bereik je dat? Met life coaching!

 

Een gelukkig leven door life coaching 

Heb je, om wat voor reden dan ook, het gevoel dat je niet het leven leeft dat je wilt leven? Denk aan een baan of een relatie die niet bij je past of een (te) drukke baan of volle agenda, waardoor je geen tijd hebt voor andere leuke of belangrijke bezigheden. Ben je op zoek naar een betere balans tussen werk en vrije tijd? En vraag je je af hoe je dit aan moet pakken? Als life coach helpt HWorkx jou om (weer) in balans te komen en gelukkig te zijn.

 

Life coaching kan op verschillende  gebieden:

– Persoonlijk

– Relationeel

– Familiaal

– Werk gerelateerd

 

Je kunt met een life coach onder andere werken aan:

– Assertiviteit

– Zelfvertrouwen

– Zelfreflectie

– Positief zelfbeeld

 

Hoe werkt life coaching bij HWorkx

Gelukkig zijn vereist een zekere mate van zelfkennis en innerlijke vrijheid. Een ongezonde manier van leven, vastzitten in een verkeerde relatie of baan zijn voorbeelden van situaties die zorgen dat je dit gevoel van vrijheid mist of dat je wordt belemmerd in jouw vrijheid. Om uit die negatieve spiraal te komen, moeten er zaken veranderen in je leven.

 

Life coaching is gericht op de toekomst: waar sta je nu en waar wil je naar toe? Om antwoorden te vinden onderzoek je samen met mij als life coach drie wezenlijke levensvragen, waarbij we oplossingsgericht en positief denken:

  1. Wie ben ik?
  2. Wat kan ik?
  3. Wat wil ik?

 

We maken een stappenplan met enkele concrete, reële en haalbare levensdoelen. Met life coaching vergroot je je zelfkennis, zodat je weet wat jij belangrijk vindt en wat je diepste verlangens zijn. Die levensdoelen ontdekken we samen en ze kunnen groot of klein zijn, wat jij wil. Je kunt werken aan het vergroten van jouw zelfvertrouwen, maar ook heel concreet aan het vinden van een geschikt beroep. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om de veranderingen te maken en de doelen te bereiken, uiteraard onder mijn begeleiding.

 

Hoe help ik jou met het bereiken van jouw doelen?

– samen zoeken we naar jouw kernkwaliteiten en de daarbij behorende valkuilen, allergieën en uitdagingen

– ik motiveer en inspireer jou, zodat je zelf vorm leert te geven aan jouw verwachtingen en doelen

– ik geef tips voor het verbeteren van de balans in jouw leven en het ontplooien van jouw talenten

– we kijken naar eventuele geluk verstorende factoren in jouw leven en wat de invloed van deze factoren is

 

Uiteindelijk doe je alles zelf. Jij stelt de doelen, bepaalt hoe je hieraan gaat werken en in welk tempo. Als life coach stimuleer, motiveer en begeleid ik dit proces. Jij neemt (weer) de regie in jouw leven en zorgt zelf voor de verandering die nodig is om in balans te komen en gelukkig te zijn. Ik kan je verzekeren: dat geeft een heel goed gevoel!

 

Wat doet een life coach niet?

Als life coach help ik om levensdoelen te bereiken, maar niet om mentale problemen op te lossen. Wel herken ik mentale problemen en kan ik in dat geval helpen bij het vinden van geschikte hulpverlening, bijvoorbeeld hulp door een psycholoog.

 

HWorkx: natuurlijke combinatie van personal training en life coaching   

Tijdens mijn werk als personal trainer merk ik dat mensen vaak met meer issues worstelen dan enkel hun gewicht, gezonder willen eten of meer willen sporten. Ik krijg vaak de feedback ‘met jou kan ik goed praten, want jij luistert echt naar me, daar moet je iets mee doen’.

Dat heb ik gedaan: ik ben de opleiding Life Coach gaan volgen. Ik wilde meer doen dan ‘goed luisteren’ en zocht diepgang in het stuk persoonlijke coaching.

 

Als personal trainer begeleid ik de mensen die bij mij komen met het bereiken van hun sportieve en gezondheidsdoelen. Als life coach kan ik mensen nu ook begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling en levensreis. Voor mij een hele mooie en natuurlijke combinatie!